Nowości
Do góry
jak poprawić odporność

Domowe sposoby na poprawę odporności

95

Przez większość roku nasz organizm narażony jest na kontakt z wirusami i bakteriami. Poznaj kilka domowych sposobów na zwiększenie swojej odporności!

Kiszonki

Kiszonki zawierają dużo witamin – szczególnie z grupy C oraz E. Dzięki nim nasz organizm staje się znacznie bardziej odporny na zarazki i wirusy. Warto więc zapobiegliwie spożywać codziennie porcję kiszonej kapusty, bądź ogórków.

Cebula i czosnek

Cebula i czosnek to dwa naturalne antybiotyki, które zabijają szkodliwe bakterie w naszym organizmie. Dlatego też – szczególnie w okresie późnej jesieni, zimy oraz wczesnej wiosny – warto przed snem zjeść małą porcję rozdrobnionego czosnku lub cebuli.

Marchewka

Marchew to warzywo o niezwykłych właściwościach zdrowotnych. Dostarcza nam wiele cennych witamin – a wyciskane z niej soki oczyszczają nasz organizm dodatkowo chroniąc nas przed zaleganiem szkodliwych toksyn. Dodatkowym plusem marchwi jest oczywiście jej słodki, przyjemny smak!

Przeczytaj również:  Domowe maseczki wzmacniające na włosy